Maiusta terviseks!
Kui maiustada, siis mõistlikult ja siin on sulle kevadväsimuse turgutamiseks neli magustoitu, mis annavad tubli koguse valku ja neid võib julgelt tervislikeks dessertideks nimetada.
ŠOKOLAADI-SARAPUUPÄHKLI JUUSTUKOOK (8 portsjonit)
KOOSTISAINED:
- 1,7 dl purustatud täistera kreekereid
- 0,5 dl kookospähkliõli
- 4,5 dl madala rasvasisaldusega Kreeka jogurtit
- 4,5 dl madala rasvasisaldusega või rasvatut toorjuustu
- 1,2 dl šokolaadimaitselist valgupulbrit
- 1 spl šokolaadi-pähklivõid (vali võimalikult madala suhkrusisaldusega)
- 2 spl röstitud sarapuupähkleid, haki peeneks
JUHISED:
- Kuumuta ahi 180° kraadini
- Purusta kreekerid blenderis või pane nad tugevamasse kilekotti ja rulli taignarulliga peeneks.
- Sulata õli madalal tulel ja sega kreekeripuruga korralikult läbi.
- Tõsta segu tordivormi ja vajuta tihedalt vastu vormi.
- Sega eraldi kausis jogurt, toorjuust ja valgupulber ühtlaseks seguks.
- Vala segu kreekeritele.
- Küpseta ahjus 30 minutit. Jälgi, et ülemine poole ei küpseks pruuniks, kui kipub pruunistuma, tõsta vorm ahjus allapoole.
- Võta koos ahjust ja lase jahtuda toatemperatuurini ja pane külmikusse vähemalt 4 tunniks.
- Kata pealt šokolaadi-pähklivõiga ja puista peale purustatud pähklid.
Märkus: ahjust võttes võib täidis olla “võbisev”, ära küpseta rohkem – kook tiheneb jahtudes.
1 portsjoni toiteväärtus: 314 kcal, 15 g rasva, 15 g süsivesikuid, 20 g valku.
Selle koogi ühes viilus on sama palju kaloreid kui ühes tuunikalakonservis.
VÜRTSISED RASVATUD KÕRVITSAKÜPSISED (12 küpsist)
KOOSTISAINED:
- 2,8 dl toore kõrvitsa püreed (või asenda 2 dl konserveeritud kõrvitsa püreega)
- 1,2 dl kaerahelbejahu
- 2 tl kõrvitsakoogi vürtsi*
- 1 tl kaneeli
- 1 tl soodat
- Lisa magustamiseks steviat maitse järgi
- 1 mõõdukulp vaniljemaitselist valgupulber (20 g)
- 1,7 dl rasvatut kreeka jogurtit
- 1,7 dl munavalgeid
Soovi korral:
- Pruun suhkur kaunistuseks.
- Rosinad.
- Mõrušokolaadi laastud.
* Kõrvitsakoogi vürts: 3 spl jahvatatud kaneeli, 2 tl jahvatatud ingverit, 2 tl jahvatatud muskaatpähklit, 1,5 tl jahvatatud vürtspipart ja 1,5 tl jahvatatud nelki. Hoia suletud purgis järgmise korra jaoks.
JUHISED:
- Kuumuta ahi 175° kraadini
- Kui kasutad toorest kõrvitsat, siis tükelda see eelnevalt väikesteks tükkideks, keeda pehmeks, nõruta vesi, püreeri ja lase jahtuda.
- Sega kausis jahu, kõrvitsakoogi vürts, kaneeli, söögisooda, magustaja ja valgupulber. Lisa soovi korral rosinaid ja/või šokolaadilaaste.
- Lisa kreeka jogurt, munavalged ja kõrvitsapüree ja sega hästi läbi. Lisa jahusegu ja sega uuesti korralikult läbi.
- Tõsta lusikaga küpsetuspaberile, jättes piisavalt ruumi küpsiste vahele.
- Küpseta 20 minutit, võta ahjust ja lase jahtuda enne plaadilt eemaldamist.
- Puista küpsistele soovi korral pruuni suhkrut ja kaneeli.
1 küpsise toiteväärtus (ilma lisanditeta): 58 kcal, 1 g rasva, 8 g süsivesikuid, 5 g valku.
PIPARKOOGI-BATOONID (5 batooni)
KOOSTISAINED:
- 0,8 dl vaniljemaitselist valgupulbrit
- 0,5 dl kaerahelbejahu
- 0,5 dl datleid
- 2 tl jahvatatud ingverit
- 1 tl kaneeli
- 2 spl vett
JUHISED:
- Lisa kõik koostisained köögikombaini ja segu ühtlaseks taignaks.
- Keera taigen toidukilesse ja jahuta vähemalt 20 minutit külmkapis.
- Vormi batoonid ja pane need veel vähemalt tunniks külma enne söömist.
1 batooni toiteväärtus: 119 kcal, 1,5 g rasva, 9 g süsivesikuid, 14 g valku.
ŠOKOLAADI-VALGU TRÜHVLID (8 trühvlit)
KOOSTISAINED:
- 0,5 dl šokolaadimaitselist valgupulbrit
- 0,5 dl maapähklivõipulbrit
- 1 spl mõrukakaod
- mõrukakaod trühvlite rullimiseks
- 1 spl magusainet
- 2 spl piima
JUHISED:
- Sega kausis valgupulber, maapähklivõipulber, kakao ja magusaine. Sega hästi läbi ja lisa piim.
- Sega hästi läbi tugevamaks konsistentsiks.
- Vormi 8 palli ja ja veereta need kakaos, pane kaanega plastkarpi ning lase külmkapis seista vähemalt 1 tund.
1 trühvli toiteväärtus: 43 kcal, 1 g rasva, 2 g süsivesikuid, 6 g valku.
Allikas: Muscle&Fitness Hers
Autor: Cat Perry