Image
30.12.2017

Midagi uut



Sel sügisel ilmus kokkamishuvilistele midagi põnevat – tervisliku elustiili blogija ja eestvedaga Paljas Porgand kirjastas pudruraamatu “Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale”. Tema enda sõnul on raamat pühendatud kõikidele kokkamishuvilistele, kel on vähegi soovi köögis rohkem katsetada ja uusi põnevaid maitseid proovida. “Toidukorrana on kaerahelbepuder väljunud hommikusöögiraamidest ja paljud fitnessientusiastid naudivad seda sooja kausitäit ka enne või pärast trenni või miks mitte lausa õhtusöögiks,” nendib raamatu autor. Raamat toob lugejani kaerahelbepudru fenomeni fitnessi maailmast väljapoole, et näidata ka kõige võhiklikumale kokkamishuvilisele, missuguseid võimalusi kaerahelbed toidumaailmas pakuvad. Pudruretseptide mitmekülgsus on täpselt sama piiritu kui kokkaja kujutlusvõime. Nii võib leida blogi Paljas Porgand pudruraamatust ohtralt magusate ja soolaste kaerahelbeputrude retsepte, mis on kõik omamoodi vimkaga ja üllatavad. Need pudrud sobivad ükskõik missuguseks toidukorraks, on toitumisalaselt igati tasakaalus ja pakuvad meeliülendavaid maitseelamusi!

 1 raamat. 30 retsepti. 11 soolast. 19 magusat. Kõik kaerahelvestest.

Saabuvate pühade ajal on piparkoogi lõhn ja maitse need, mis meeleolu loovad ning sel puhul avaldame just pudruraamatu selle retsepti.

Piparkoogipuder (ühele):
- 100 g riivitud suvikõrvitsat
- 100 g munavalgeid
- 35 g kaerahelbeid
- 1 spl toorkakaopulbrit
- ½ tl kaneeli
- ¼ tl piparkoogivürtsisegu
- ¼ tl ingveripulbrit
- noaotsatäis Himaalaja soola
- mandlipiima keetmiseks
- metspähkleid kaunistamiseks
- vahtrasiirupit kaunistamiseks
- piparkooke kaunistamiseks

  • Keeda kaerahelbed ja suvikõrvits mandlipiimas pehmeks.
  • Alanda kuumust ja klopi sisse munavalged.
  • Seejärel lisa kõik maitseained, kakao ja soovi korral vahtrasiirup (koguseid kohandada maitse-eelistuste järgi).
  • Serveeri purustatud pähklite, vahtrasiirupi ja piparkookidega.

Paljas Porgand, kodanikunimega Merilin Taimre, on Eestis üks suurimaid tervisliku elustiili eestvedajaid ja edasiviijaid, kelle tegemised-toimetamised leiad siit: www.paljasporgand.ee

Reklaam