Image
09.04.2020

PÄHKLIVÕI TORT: KÜSPETA VÕI KÜLMUTA



Lihtne ja imeliselt hõrk maius pähklivõi sõltlastele! Sobib veganitele, on gluteenivaba ning soovi korral et peagi tordivormi küpsetama!

Retsept on ca 12-le, lõigu toiteväärtus 370 kcal

Nipp: kasuta lahtivõetavat koogivormi, et tordipõhi jääks

terveks kui vormist välja võtad!

 peanut-butter-pie3 copy

TORDIPÕHI

2 klaasi mandlijahu

1/4 klaasi magustamata kakaopulbrit

1/4 klaasi sulatatud kookosrasva

1/4 klaasi vahtra- või agaavisiirupit

 

PÄHKLIVÕI TÄIDIS

1 klaas maapähklivõid (vali naturaalne ja kreemjas pähklivõi)

3 spl chia seemet

1/3 klaasi vahtra- või agaavisiirupit

1 klaas kookos- või mandlipiima (toatemperatuuril)

1/3 klaasi kookoskreemi (toatemperatuuril)

1/4 klaasi kookosrasva (vedelal kujul)

 peanut-butter-pie1 copy

Tee nii:

1) Kuumuta ahi 180 ° kraadini. Määri küspetusvorm kookosrasvaga.

2) Sega kokku: mandlijahu, kakaopulber, sulatatud kookosõli ja siirup, sõtku kätega läbi, et taigen oleks ühtlane ning vajuta vormi. Kasuta tasandamiseks lusikapõhja.

3) Küpseta ca 15 minutit ahjus või pane sügavkülma 10 minutiks kui tahad toortorti teha, valmista vahepeal pähklivõi täidis.

4) Sega blenderis suurel kiirusel kõik täidise koostisosad, kui segu on liiga paks ja raske segada, lisage juurde kookospiima ja jätka segamist. Täidis peab olema kreemja ja õhulise konsistentsiga.

5) Võta tordipõhi ahjust, jahuta ca 15 minutit ja võta ettevaatlikult vormist välja ning pane ca 10 minutiks külmikusse.

6) Vala pähklivõi täidis tordivormi, jaota ühtlaselt laiali ja pane külmikusse ca pooleks tunniks – mida kauem külmikus seisab, seda püsivam on tort lahtilõikamisel.

7) Kaunista vedele šokolaadiga, puista üle pähklite või pähklipulbriga. Serveeri külmana!

peanut-butter-pie4 copy